Kestävyyspaneelin puheenjohtajalle Eeva Furmanille on myönnetty vuoden YK:n ystävä-kunniamaininta hänen mittavasta työstään kestävän kehityksen edistämisen parissa. Kunniamaininta myönnetään tänä vuonna neljättä kertaa ja aikaisempina vuosina presidentit Sauli Niinistö, Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari ovat saaneet kyseisen maininnan.

Furman on koko työikänsä tehnyt kansainvälistä ympäristönsuojelua ja Kestävyyspaneelin puheenjohtajuutensa lisäksi hän toimii Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana.

Furman on myös ollut mukana YK:n asettamassa 15 huippuasiantuntijan riippumattomassa ryhmässä arvioimassa kestävän kehityksen tilaa. Tutkijaryhmä välitti viime vuonna raporttinsa maailman johtajille ja totesi tilanteen olevan todella vakava.

YK:n ystävä-kunniamaininta on arvovaltainen tunnustus Furmanin vaikuttavalle työlle ja osoitus kansainvälisen ympäristönsuojelun, sekä kestävän kehityksen tutkimuksen tärkeydestä.

Lämpimästi onnea, Eeva!