Kestävyyspaneelin jäsen Minna Halme ja europarlamentaarikko Silvia Modig keskustelivat Aalto-yliopiston Ratkaisujen tarpeessa -podcastissa siitä, miten koronan runtelema talous saadaan nousuun joustamatta tiukoista ilmastotavoitteista. Podcast-jakso on osa Aalto-yliopiston podcast-sarjaa, jossa keskustellaan opiskelija Lumi Ketolan johdolla siitä, miten EU-politiikkaa tuodaan lähemmäksi nuoria.

Ratkaisujen tarpeessa -podcastissa Minna Halme ja Silvia Modig pohtivat sitä, voivatko talouskasvu ja ympäristönsuojelu kulkea käsi kädessä? Keskusteluissa pureudutaan muun muassa BKT:n riittämättömyyteen ihmisten hyvinvoinnin ja luonnonmonimuotoisuuden säilymisen mittarina. Silvia Modig ja Minna Halme kiteyttävät BKT:n ongelmat toteamalla: ”jos mittaa talouskasvua, saa BKT:tä. Jos mittaisi kestävää kasvua, saisi yhdistelmän BKT:tä, luonnon säilymistä elinkelpoisena ja hyvinvointia.” Jaksossa pohditaankin BKT:n vaihtoehtoja ja miten kestävää kasvua tulisi mitata.

Halme ja Modig keskustelevat myös ympäristöä säästävistä innovaatioista ja kulissien takana poliitikkoja lobbaavista etujärjestöistä, jotka usein puolustavat häntäpään yritysten asemaa eivätkä etunenässä olevia innovatiivisia yrityksiä. Jaksossa puhututtaa myös poliittisen ohjauksen merkitys kestävän kasvun ja ilmastotavoitteiden saavuttamisen näkökulmasta.

Kiinnostuitko? Kuuntele koko jakso tästä.

Lue lisää Ratkaisujen tarpeet -podcastista tästä.