Planetaarinen terveys tunnistaa biosfäärin ja ihmisen terveyden väliset kytkökset. Vallitsevan COVID-19 pandemian aikana aihe on herättänyt paljon keskustelua. Kokosimme yhteen panelistiemme tuottamia materiaaleja aiheen tiimoilta.

Tieteen päivät 2021

Osana tammikuussa 2021 järjestettyä Tieteen päivät tapahtumaa Kestävyyspaneelin puheenjohtaja Eeva Furman osallistui monitieteiseen verkkotapahtumaan Planetary Health – mikä planeetalla sairastuttaa ja tervehdyttää? Session aikana keskusteltiin luonnon ja ihmisen välisestä suhteesta terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta sekä perehdyttiin siihen, miten planetaarinen terveys liittyy jokaisen yksilön elämään.

Katso Tieteen päivien yhteenveto aiheesta tästä.

Katso Tieteen päivien paneelikeskustelun videotallenne tästä.

ISGlobal COVID-19: The Decade After -webinaari

Vuonna 2020 ISGlobal järjesti COVID-19 webinaarin, joka käsitteli pandemian, ilmastonmuutoksen ja Agenda 2030 tavoitteiden välisiä kytköksiä. Kestävyyspaneelin puheenjohtaja Eeva Furman käsitteli tilaisuudessa mm. sitä kuinka pandemia osoittaa kestävän kehityksen eri osa-alueiden keskinäiset riippuvuussuhteet.

Katso webinaarin yhteenveto tästä.

Katso ISGlobal webinaarin tallenne tästä.