Myönteinen tulevaisuus Suomelle: Uudenlainen myönteinen kestävän Suomen tulevaisuuskuva on tutkitusti tarpeen

Aika: 1. kesäkuuta 2022 klo. 9-11 (UTC+3), kahvitus klo. 8.30 alkaen
Paikka: Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, 00101 Helsinki

Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin mukaan uudenlainen myönteinen kestävän Suomen tulevaisuuskuva on tutkitusti tarpeen. Kestävyyspaneeli on tunnistanut kestävyysmurrosten hidasteita ja harhapoluille ohjaavia suuntaviittoja, joista on nyt irtauduttava. Tulevaisuusvaliokunnan kuulemisessa paneeli julkaisee keskeiset toimintasuositukset sisältävän yhteenvedon Myönteinen tulevaisuus Suomelle. Kestävyyspaneeli väittää, että pystymme rakentamaan yhdessä tulevaisuuden Suomen, jossa on mahdollista elää hyvää ja merkityksellistä elämää pienellä ympäristökuormituksella. Suosituksia kommentoivat edustajat tiedepaneeleista, Talouspolitiikan arviointineuvostosta sekä Opetus- ja kulttuuriministeriöistä.

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen osallistuminen paikan päällä edellyttää etukäteen ilmoittautumista. Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.5. klo 23.59 mennessä tästä linkistä. Tilaisuuteen mahtuu 80 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Tila on esteetön. Saapuessasi varaudu esittämään henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti). Turvatarkastuksen vuoksi suosittelemme, että saavutte paikalle hyvissä ajoin. Tapahtuman aluksi on kahvitarjoilu klo. 8.30 alkaen.

Tilaisuutta voi seurata myös internetissä osoitteessa: https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/valiokuntien-julkiset-kuulemiset-ja-avoimet-kokoukset/01062022_tuv.

Ohjelma:

08:30Kahvitarjoilu
09:00Kokouksen avaus

Tulevaisuusvaliokunnan tervehdys

09:10Myönteinen tulevaisuus Suomelle

Kestävyyspaneelin evästykset uuden myönteisen kestävän Suomen tulevaisuuskuvan luomiselle
professori Eeva Furman, puheenjohtaja, Kestävyyspaneeli

09:30Kommenttipuheenvuorot

kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Opetus- ja kulttuuriministeriö
professori Jouko Vilmunen, Talouspolitiikan arviointineuvosto
apulaisprofessori, Annukka Vainio, Ilmastopaneeli
professori, Ilari Sääksjärvi, Luontopaneeli

09:45Keskustelua

Kysymyksiin vastaamassa Kestävyyspaneelin edustajat

10:50Yhteenveto

dosentti Katriina Siivonen, varapuheenjohtaja, Kestävyyspaneeli

10:55Kokouksen päätös

Tulevaisuusvaliokunta

Kestävyyspaneeli on riippumaton monitieteinen asiantuntijapaneeli, joka auttaa Suomea kestävyystavoitteiden saavuttamisessa tuomalla päätöksentekoon ja yhteiskunnalliseen keskusteluun tieteen näkökulmia sekä eettisiä pohdintoja. (www.kestavyyspaneeli.fi)

Lämpimästi tervetuloa mukaan!