Ratkaisevan toiminnan vuosikymmen: miten saadaan kestävyysmurrokseen vauhtia Euroopassa?

Kestävyyspaneeli, Ilmastopaneeli ja Luontopaneeli järjestävät yhdessä tiedepaneelien EEAC-verkoston kansainvälisen 30-vuotisjuhlakonferenssin Helsingissä 14.–15. syyskuuta. Tapahtuma kokoaa suomalaiset ja eurooppalaiset asiantuntijat pohtimaan kestävyysmurroksen vauhdittamista.

EEAC-verkosto (The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils Network) on eurooppalainen ympäristö- ja kestävyyskysymyksiin keskittyvien tiedepaneelien verkosto, jossa on mukana 18 tiedepaneelia 14 eri maasta. Verkoston jäsenet edustavat laajasti eurooppalaista tiedeyhteisöä.

Juhlavuonna konferenssin teemana on “ratkaisevan toiminnan vuosikymmen”. Elämme kriittistä vuosikymmentä, jonka aikana Euroopan on tehtävä harppaus kestävään tulevaisuuteen. Kestävän kehityksen Agenda 2030, sen kansallista toimeenpanoa ohjaavat tiekartat sekä Euroopan vihreän kehityksen ohjelma ovat keinoja, joilla kestävyys- ja ilmastotavoitteet pyritään saavuttamaan vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteet ovat kovat, mutta riittävätkö esitetyt keinot tavoitteiden saavuttamiseksi? Miten voimme yhdessä saada aikaan sosiaalisesti oikeudenmukaisen ja kaikki mukaan ottavan järjestelmätason muutoksen kestävään tulevaisuuteen? Miten varmistamme, että toimintamme mahtuu maapallon kantokyvyn rajoihin?

Kaksipäiväinen konferenssi tuo yhteen laajan joukon asiantuntijoita yliopistoista, tutkimuslaitoksista, valtionjohdosta ja -hallinnosta – niin Suomesta kuin ympäri Eurooppaa – keskustelemaan siitä, millaisia ovat seuraavat tieteeseen ja tutkimukseen perustuvat askeleet kohti välttämätöntä siirtymää tämän ratkaisevan toiminnan vuosikymmenen aikana.

Lisätietoja