Johanna Kentala-Lehtonen aloitti maaliskuun alussa Kestävyyspaneelin uutena pääsihteerinä, sijaintipaikkanaan valtioneuvoston kanslian strategiaosasto. Pääsihteeri vastaa Kestävyyspaneelin koordinaatiosta. Kestävyyspaneeli siirtyi vuoden vaihteessa valtioneuvoston kanslian yhteyteen pysyen jatkossakin riippumattomana neuvoa-antavana tiedepaneelina.

Kentala-Lehtonen on yhteiskuntatieteiden tohtori kansainvälisestä politiikasta (Tampereen yliopisto, 2019). Hän tutki väitöskirjassaan suomalaisen elinkeinoelämän vaikutusstrategioita ilmastopolitiikkaan. Viimeisten seitsemän vuoden ajan Kentala-Lehtonen on toiminut erilaisissa tehtävissä valtionhallinnossa. Hän siirtyy uuteen tehtävään valtioneuvoston EU-sihteeristöstä, missä hän vastasi Suomen kantojen ja vaikuttamisen koordinoinnista EU:n Green Deal kokonaisuudessa, vastuualueenaan ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalojen EU-asiat . Ennen tätä Kentala-Lehtonen työskenteli ympäristöministeriön ilmastoyksikössä ilmastolain toimeenpanossa sekä keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelman valmistelutyöryhmän sihteerinä.

Ennen ministeriöuraa Kentala-Lehtonen on toiminut tutkijana Tukholmassa Pohjoismaiden ministerineuvoston alaisessa Nordregiossa, apurahatutkijana Tampereen yliopistossa ja vierailevana tutkijana Brysselin vapaan yliopiston (VUB) Eurooppa-opintojen instituutissa. Lisäksi hän on ollut ympäristötiedon foorumin (YTF) koordinaattorina.

”Olen innoissani, että pääsen tauon jälkeen työskentelemään taas lähellä tutkimusta ja yhdistämään kiinnostukseni niin tutkimukseen kuin päätöksentekoon ja politiikkaan”, Kentala-Lehtonen iloitsee uudesta tehtävästään. ”Kestävyyspaneelin pääsihteerin tehtävässä yhdistyy hienolla tavalla sekä aikaisemmissa tehtävissä hankittu osaamiseni, että halu vaikuttaa kestävyysmurroksen aikaansaamiseen.”

Ota yhteyttä:

johanna.kentala-lehtonen@gov.fi

0295 160 960 / 050 477 342

https://www.linkedin.com/in/johannakentalalehtonen/