Torstaina 24.9. 2020 järjestettävässä Kestävän kehityksen toimikunnan, talousneuvoston ja ilmastopolitiikan pyöreän pöydän  yhteisessä kokouksessa keskusteltiin oikeudenmukaisen siirtymän tavoitteista ja käytännön toimenpiteistä, myös osana koronakriisiä ja sen jälkihoitoa. Kokouksen puheenjohtajana toimi pääministeri Sanna Marin, joka on kaikkien kolmen toimielimen puheenjohtaja.

Kestävyyspaneelin jäsen, prof. Minna Halme Aalto -yliopistosta piti yhden kolmesta tilaisuuden kutsupuheenvuorosta, jossa hän pohti Mitä oikeudenmukaisella siirtymällä tarkoitetaan ja miksi se on tärkeää? Valtiolla, yrityksillä ja kuluttajilla on kaikilla oma tehtävänsä tämän siirtymän toteututtamisessa. Minna Halme peräänkuulutti uudenalaisen tarinan kertomista nykyisen tilalle. Katso  Minna Halmeen esitys.

Kutsupuheenvuorojen jälkeen Kestävän kehityksen toimikunnan, talousneuvoston ja ilmastopolitiikan pyöreän pöydän jäsenistä koottu paneeli keskusteli oikeudenmukaisen siirtymän tavoitteista, keinoista, haasteista ja käytännön toteutuksesta. Tilaisuutta koskeva tiedote ja tallenne.