Ilmasto lämpenee ja luonnonvaroja käytetään liikaa. Miten muutokset näkyvät Kotkassa ja miten pieni paikkakunta voi vaikuttaa maailman myllerrykseen? Hiilineutraaliuteen pyrkivänä HINKU-kuntana Kotka on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan, mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Onko edessä kestävyysmurros?

Kestävyysmurroksella tarkoitetaan toisiinsa liittyvien suurten järjestelmien tavoittelemista rajallisen planeettamme kantokyvyn mukaisiksi. Murrokset voivat liittyä muun muassa liikkumiseen, ruokaan, energiaan, talouteen ja hyvinvointiin. Tarinoita kestävyysmurroksesta -työpajassa keskustelemme siitä, mitä ajatuksia ja tunteita nämä suuret muutokset meissä herättävät.

Kotkan Merikeskus Vellamon Ruuma-tilassa järjestetään Kestävyyspaneelin Tarinoita kestävyysmurroksesta -näyttely 5.–29.10.2021, joka koostuvat kotkalaisten ottamista valokuvista, Metropolia ammattikorkeakoulun infograafeista sekä Häiriköt-päämajan vastamainosteoksista. Työpajaan osallistuvat näkevät näyttelyn ensimmäisten joukossa. Työpajaan voi ilmoittautua täällä.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy hankkeemme sivuilta sekä kampanjamme Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.


Näyttely järjestetään osana Kestävyyspaneelin Kuusi polkua kestävyyteen -hanketta, joka on Suomen kulttuurirahaston Argumenta-apurahan tukema tieteiden välinen hanke. Hankkeen toteuttaa Suomen ympäristökeskus SYKE yhdessä Kestävyyspaneelin kanssa. Hankkeen ensimmäinen näyttely nähtiin elokuun 2021 aikana Raisiossa. Kotkan lisäksi näyttely nähdään syksyn aikana Kuhmossa.