Ilmasto lämpenee ja luonnonvaroja käytetään liikaa. Miten muutokset näkyvät Kuhmossa ja miten pieni kaupunki voi vaikuttaa maailman myllerrykseen? Millainen on Kuhmon matka muuttotappiokunnasta kestävyyden keitaaksi? Onko edessä kestävyysmurros?

Kestävyysmurroksella tarkoitetaan yhteiskunnan rajua, mutta suunnitelmallista muutosta rajallisen planeettamme kantokyvyn mukaiseksi. Murrokset voivat liittyä muun muassa liikkumiseen, ruokaan, energiaan, talouteen ja hyvinvointiin. Tarinoita kestävyysmurroksesta -työpajassa keskustelemme siitä, mitä ajatuksia ja tunteita nämä suuret muutokset meissä herättävät ja miten kuhmolaiset voivat vaikuttaa kestävämmän tulevaisuuden edistämisessä. Työpaja järjestetään Kuhmon kirjastossa lauantaina 30.10 klo. 10–12.

Kutsumme kuhmolaiset osallistumaan työpajaa ja keskustelemaan näistä kysymyksistä ja tulevaisuuden Kuhmosta kanssamme. Mukana on Kestävyyspaneelin varapuheenjohtaja Katriina Siivonen sekä Kuhmon kaupunginjohtajan Tytti Määttä ja työpajaan voi ilmoittautua osoitteessa www.kemutarinat.fi/kuhmo. Kaksituntisen työpajan jälkeen luvassa on kahvitarjoilu ja vapaampi keskustelutuokio, jonka aikana voi esittää kestävän kehityksen näkökulmia tulevaan Kuhmon kaupunkistrategiaan. Keskustelua johdattaa Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä. Työpajan jälkeinen keskustelutilaisuus toteutetaan yhteistyössä Kuhmon kaupungin kanssa.

Kuhmon kirjastossa on esillä myös Kestävyyspaneelin Tarinoita kestävyysmurroksesta -näyttely 25.10.–14.11.2021, joka koostuu kuhmolaisten lähettämistä valokuvista, Metropolia ammattikorkeakoulun infograafeista sekä Häiriköt-päämajan vastamainoksista.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy hankkeemme sivuilta sekä kampanjamme InstagramistaFacebookista ja Twitteristä.


Näyttely ja työpaja järjestetään osana Kestävyyspaneelin Kuusi polkua kestävyyteen -hanketta, joka on Suomen kulttuurirahaston Argumenta-apurahan tukema tieteiden välinen hanke. Hankkeen toteuttaa Suomen ympäristökeskus SYKE yhdessä Kestävyyspaneelin kanssa. Hankkeen ensimmäinen näyttely nähtiin elokuun 2021 aikana Raisiossa. Kuhmon lisäksi näyttely nähdään syksyn aikana Kotkassa.