Millaista on suomalainen talouskeskustelu? Mistä asioista puhutaan ja mistä ei? Kenen ääni keskustelussa kuuluu? Entä miltä talouden tulevaisuuden tulisi näyttää? Ja millä tavoin keskustelun tulisi muuttua monikytköksisten kestävyyshaasteiden, kuten ilmastokriisiin, elonkirjon köyhtymisen ja kasvavan eriarvoistumisen edessä?

Näihin kysymyksiin pureuduttiin Sitran järjestämässä Tulevaisuus – talouskeskustelustamme puuttuva pala? -tilaisuudessa 11.5.2022. Tilaisuudessa avattiin Sitran toteuttaman selvityksen tuloksia, jossa tarkasteltiin talouden tulevaisuudesta käytävän yhteiskunnallisen keskustelun nykytilaa. Keskustelussa oli mukana asiantuntijoita, mukaan lukien Kestävyyspaneelin jäsen ja Aalto-yliopiston professori Minna Halme.

Tapahtuman tallenne on katsottavissa Sitran Youtube kanavalla  (saatavilla seuraavat 2 viikkoa)

Talouskeskustelun tila ja tulevaisuus – mistä puhutaan ja keiden ääni kuuluu? (Sitran työpaperi)

Tutustu myös:

Blogi: Miksi ekonomisti tarvitsee apua? (Minna Halme ja Lassi Linnanen, 2021)
Podcastissa pohditaan voivatko talouskasvu ja ympäristönsuojelu kulkea käsi kädessä
Blogi: Kuka saa puhua taloudesta kestävyysmurroksen vipuvoimana? (Eeva Furman, Minna Halme ja Katriina Soini, 2020)
Blogi: Suuret tuloerot heikentävät talouskasvua (Minna Halme & Lassi Linnanen, 2020)